fredag 5 augusti 2011

VILTSPÅRSPREMIÄR!

Igår körde vi viltspår för första gången =)
jag och Bozz har tidigare lagt godis spår med leksak på slutet mest på skoj och det har verkligen uppskattats=)

Igår kom Lindis & David med Eddie och sin ViltspårsChampion Indra =) bättre folk med koll på läget kunde vi nog inte ha med oss och jag och Lindis tog med oss Bozz i skogen och satte fast honom i ett träd och Lindis lärde mig lägga ett enkelt kort spår.

Bozz fattade med en gång att något var i görningen och började sjunga åt oss "skynda nuuu jag vill vara meeeed!"

När vi skulle sätta han ca 1m från start och byta till sele och lina så vart han nästa explosiv,,han ville jobba, jobba ,jobba och det nuuu!
Ledde fram honom till start och han fattade grejjen direkt!
så underbart det är att se hundar arbeta!
Bozz skötte sig utmärkt å jag hade mest fippel med hur ja skulle gör med linan =)
Han gick förbi klöven först och fortsatte efter våra fotspår, men efter ett par meter stannade han upp och vände och hittade klöven, som han nog tyckte va liiite läskig men efter allt beröm å kuligheter så va den ganska okej!
så till hösten(slutet av september) blir det anlagsprov,,*fniss* om han nu inte skulle börja hata att spåra,,men vi ska köra minst en gång i veckan nu så de här ska bli skitsköjj!

Sedan körde vi lite ringträning med Bozz & Eddie och sedan visade Indra oss lite rallylydnad =) så härligt att kunna utbyta kunskaper på ett sådant sätt! (givetvis vart det grill efteråt)
Är verkligen glad över att vi hittade Bozz (eller att han hittade oss?) och livet känns mer och mer fulländat =) så gott att ha ett intresse man brinner för =) och det stora plusset i kanten är ju alla underbara folk man har omkring sig som delar hundintresset!

Vill passa på ett stort tack till Lindis,David,Indra & Eddie för igår, Skit trevligt och jättemysigt , speciellt lite extra tack till lindis som gav sig tid att lära oss grunderns i viltspår och även gav oss lite blod och en klöv =)

bjuder på lite bilder från spårningen! ha en fin dag! //Mickiz & Bozz




 Start!
Vill iväg!
jobba, jobba,jobba!
fattar verkligen grejjen!
 Bozz in action!
DUKTIGA KILLEN! LITE LÄSKIGT MED KLÖVEN MEN RUUUUULIIIGT!












2 kommentarer:

  1. Vad kul att ni provat viltspår och att det gått så bra!
    Ev ska vi ha e viltspår kurs i höst, med inhyrd instruktör, då får ni gärna vara med!
    Kram

    SvaraRadera
  2. å det låter kul! säg till hur och när så hoppas ja på att ja är ledig! annars skickar ja upp killen ensam med Bozz =)

    kram tillbaka!

    SvaraRadera